Recept
« Terug naar recepten
Tomatencouscous met poon en saffraan-aïoli
PT45M
Tomatencouscous met poon en saffraan-aïoli
Een heerlijk tomatencouscous met poon en saffraan-aïoli recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatencouscous met poon en saffraan-aïoli te bereiden
De poonfilets spoelen, droogdeppen, eventuele graatjes met een pincet verwijderen en in plakjes verdelen.
De fijn geplette look en fijngesneden ui in olijfolie aanstoven, de gepelde tomaten in stukken snijden erbij voegen en alles 10 minuten laten sudderen. De tomatencompote op smaak brengen met peper, zout en een snuifje suiker.
De kippenbouillon aan de kook brengen, de couscous toevoegen met een scheutje olijfolie, citroensap, peper en zout. Terug aan de kook brengen, op zeer laag vuur 5 minuten laten rusten en dan de tomatencompote eronder mengen.
Voor de saffraan-aïoli: de eidooiers mengen met de olijfolie en look. Op smaak brengen met citroensap, peper en zout. De aïoli parfumeren met saffraan.
De plakjes poonfilet kort aanbakken in olijfolie, kruiden met peper, zout en citroensap.
De tomatencouscous in het midden van het bord schikken, de poonplakjes erop en er rond leggen, de saffraan-aïoli er rond lepelen. Serveren met gemengde sla en garneren met gedroogde tomatenschijven (strijk de flinterdunne tomatenschijven in met olijfolie; kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden en droog ze 25 minuten in de oven op 90 °C).