KookJij

Tomatencremesoep (crema di pomodori)

Een heerlijk tomatencremesoep (crema di pomodori) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatencremesoep (crema di pomodori) te bereiden

Tomaten in vieren snijden,uien en basilicumblaadjes fijnhakken,peterselie,zout en suiker toevoegen,zoveel water erbij gieten dat de groenten onder water staan en aan de kook brengen.Wanneer de tomaten gaar zijn,worden ze door de zeef gewreven (even uit de soep vissen).Van boter en bloem een roux roeren.De melk verhitten en al roerend de roux erbij voegen.De tomaten weer toevoegen en alles nog eens 10 min.zachtjes door laten koken.Met peper en citroensap op smaak brengen.Bij het uitserveren met parmezaanse kaas bestrooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

anoniem

anoniem zegt:
Ik ben afgestudeerd chef kok maar uww methode lijkt mij zeer onwaarschijnlijk omdat u eerst de tomaten doet pliseren/monderen ontvellen in de volksmond, vervolgens concase snijden en dan de roux met tomaten pure en mirox poin vervolgens boullions en het geheel 20 min laten koken zeven en klaar.
Hans Loedeman

Hans Loedeman zegt:
Lijkt me heel lekker. Ga het uitproberen!