Recept
« Terug naar recepten
Tomatencremesoep (crema di pomodori)
PT45M
Tomatencremesoep (crema di pomodori)
Een heerlijk tomatencremesoep (crema di pomodori) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatencremesoep (crema di pomodori) te bereiden
Tomaten in vieren snijden,uien en basilicumblaadjes fijnhakken,peterselie,zout en suiker toevoegen,zoveel water erbij gieten dat de groenten onder water staan en aan de kook brengen.Wanneer de tomaten gaar zijn,worden ze door de zeef gewreven (even uit de soep vissen).Van boter en bloem een roux roeren.De melk verhitten en al roerend de roux erbij voegen.De tomaten weer toevoegen en alles nog eens 10 min.zachtjes door laten koken.Met peper en citroensap op smaak brengen.Bij het uitserveren met parmezaanse kaas bestrooien.
anoniem zegt: