KookJij

Tomatenketchup

Een heerlijk tomatenketchup recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vriendin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatenketchup te bereiden

Snijd de tomaten in stukken en deponeer deze tezamen met de fijngehakte sjalotten,
knoflookteen en laurierbladeren in een pan.
Laat dit mengsel op een niet te fel vuur tot moes koken.
Vis knoflookteen en laurierbladen uit de pan en wrijf de tomatenmassa door de zeef.
Doe de gezeefde tomatenpuree in een schone pan, voeg er cayennepeper, paprikapoeder, zout en de suiker aan toe.
Giet 3 dl van de azijn in de pan en laat geheel 15 - 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
Roer de maïzena met de resterende azijn tot een glad papje en giet dit geleidelijk en onder voortdurend roeren bij de kokende tomatenpuree.
Giet de ketchup in warme, gesteriliseerde flessen met schroefsluiting of potjes met draaideksels.

Mijn kookverhaal (mia Elsjan)

Je kunt deze saus bij salades, vlees, friet ,..nou ja bedenk maar waar je tomatenketchup wel niet bij kunt serveren.
Een fijne saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Graag gedaan Ninake.Groetjes Mia
minake10

minake10 zegt:
dan ga ik dat zeker eens proberen, de kinderen houden van lekkere ketchup, bedankt mia7;)
mia7

mia7 zegt:
Hallo Minake , in potjes 12 a 15 maanden.Dekseltje goed vast draaien en een half uur voor de vacum op de kop zetten.Dan kan het niet mis gaan:)
minake10

minake10 zegt:
hoelang kan je deze ketchup bewaren:p