Je kunt deze saus bij salades, vlees, friet ,..nou ja bedenk maar waar je tomatenketchup wel niet bij kunt serveren.
Een fijne saus.
Recept
« Terug naar recepten
Tomatenketchup
PT50M
Tomatenketchup
Een heerlijk tomatenketchup recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatenketchup te bereiden
Snijd de tomaten in stukken en deponeer deze tezamen met de fijngehakte sjalotten,
knoflookteen en laurierbladeren in een pan.
Laat dit mengsel op een niet te fel vuur tot moes koken.
Vis knoflookteen en laurierbladen uit de pan en wrijf de tomatenmassa door de zeef.
Doe de gezeefde tomatenpuree in een schone pan, voeg er cayennepeper, paprikapoeder, zout en de suiker aan toe.
Giet 3 dl van de azijn in de pan en laat geheel 15 - 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
Roer de maïzena met de resterende azijn tot een glad papje en giet dit geleidelijk en onder voortdurend roeren bij de kokende tomatenpuree.
Giet de ketchup in warme, gesteriliseerde flessen met schroefsluiting of potjes met draaideksels.
knoflookteen en laurierbladeren in een pan.
Laat dit mengsel op een niet te fel vuur tot moes koken.
Vis knoflookteen en laurierbladen uit de pan en wrijf de tomatenmassa door de zeef.
Doe de gezeefde tomatenpuree in een schone pan, voeg er cayennepeper, paprikapoeder, zout en de suiker aan toe.
Giet 3 dl van de azijn in de pan en laat geheel 15 - 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
Roer de maïzena met de resterende azijn tot een glad papje en giet dit geleidelijk en onder voortdurend roeren bij de kokende tomatenpuree.
Giet de ketchup in warme, gesteriliseerde flessen met schroefsluiting of potjes met draaideksels.
mia7 zegt: