Recept
« Terug naar recepten
Tomatenquiche
PT25M
Tomatenquiche
Een heerlijk tomatenquiche recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yva Lookes
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatenquiche te bereiden
Oven voorverwarmen op 200°C. Vorm invetten of met bakpapier bekleden. Croissantdeeg uit verpakking nemen en hiermee bodem en zijkanten van springvorm bekleden. Tomaten in lange plakken snijden en zaadjes verwijderen. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Eieren splitsen. In vetvrije kom eiwitten met mespunt zout met mixer tot stijve pieken kloppen. Dooiers met crème fraîche loskloppen. Tijm, kaas, 1/2 tl zout en peper erdoor roeren. Tomatenplakjes en uiringen over deegbodem verdelen. Eiwitschuim voorzichtig door crème fraîchemengsel spatelen en dit over tomaten en uien schenken. Tomatenquiche in midden van oven schuiven en in 30-35 min. gaarbakken. Taart op rooster laten afkoelen en in 6 punten snijden. Quiche warm of op kamertemperatuur serveren.