Recept
« Terug naar recepten
Tomatensalade met gekarameliseerde ui
PT10M
Tomatensalade met gekarameliseerde ui
Een heerlijk tomatensalade met gekarameliseerde ui recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensalade met gekarameliseerde ui te bereiden
Snijd de tomaat in plakjes vanaf het kroontje.
Snijd de ui in dunne ringen.
Verhit de boter in een pan en fruit de ui op een heel zacht vuur ± 3 min.
Blus af met de balsamico en laat even inkoken, doe er dan de honing bij en roer het voorzichtig door.
Laat even apart afkoelen.
Leg de tomaat in het rond op een bord en bestrooi met peper.
Leg er de ui op en bestrooi met een beetje Italiaanse kruiden.
Snijd de ui in dunne ringen.
Verhit de boter in een pan en fruit de ui op een heel zacht vuur ± 3 min.
Blus af met de balsamico en laat even inkoken, doe er dan de honing bij en roer het voorzichtig door.
Laat even apart afkoelen.
Leg de tomaat in het rond op een bord en bestrooi met peper.
Leg er de ui op en bestrooi met een beetje Italiaanse kruiden.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Dit had ik nog in huis en natuurlijk kun je er ook verse tijm en basilicum op strooien.