Recept
« Terug naar recepten
Tomatensaus
PT30M
Tomatensaus
Een heerlijk tomatensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Wim Overdevest
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensaus te bereiden
TOMATENSAUS BEREIDEN:
Dompel de tomaten 1 min. in kokend water.
Spoel ze af met koud water.
Verwijder de velletjes, halveer ze en verwijder de zaadjes.
Snijd de tomaten in stukken.
Verhit de olie met de boter in een pan met dikke bodem en laat hierin de ui goudbruin kleuren.
Voeg de andere uitgeperste knoflookteen, tomatenstukjes en de tijm, zout en peper toe.
Laat de saus op een laag vuur nog even pruttelen.
Dompel de tomaten 1 min. in kokend water.
Spoel ze af met koud water.
Verwijder de velletjes, halveer ze en verwijder de zaadjes.
Snijd de tomaten in stukken.
Verhit de olie met de boter in een pan met dikke bodem en laat hierin de ui goudbruin kleuren.
Voeg de andere uitgeperste knoflookteen, tomatenstukjes en de tijm, zout en peper toe.
Laat de saus op een laag vuur nog even pruttelen.