Recept
« Terug naar recepten
Tomatensoep met biefstuk
PT30M
Tomatensoep met biefstuk
Een heerlijk tomatensoep met biefstuk recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ramon Beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensoep met biefstuk te bereiden
Verwarm de oven op 200 graden. Smeer de tomaten in met een beetje olie, verdeel ze over een ovenplaat en plaats het geheel 15 minuten in de oven. Fruit ondertussen de gesnipperde ui en knoflook in ruim olie. Blus af met de azijn en laat het vocht inkoken tot de olie weer begint te spetteren. Voeg de suiker en in stukken gesneden tomaten toe en pureer het geheel met de staafmixer glad. Breng op smaak met flink wat zout en het sap van de limoen en laat de soep in de koelkast afkoelen. Snijd het vlees in stukjes, breng deze op smaak met zout en peper en bak ze kort in een mengsel van olie en boter. Meng het vlees door de rucola.
Maak midden op een diep bord een hoopje van de rucola en biefstuk. Schep de soep er omheen.
Maak midden op een diep bord een hoopje van de rucola en biefstuk. Schep de soep er omheen.