Recept
« Terug naar recepten
Courgetti met avocadosaus en gerookte paling
PT15M
Courgetti met avocadosaus en gerookte paling
Courgetti ook weleens zucchetti genoemd is eigenlijk niks meer (of minder)
dan spaghetti gemaakt van courgette.
Al vaak gezien maar zelf nog nooit eerder gemaakt, maar omdat ik onlangs
zo'n ding heb gekocht waar je het zelf mee kunt maken moest het er toch
maar een keertje van komen.
Je kunt de paling in dit recept deze ook vervangen door gerookte zalm,
forel of makreel.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Mind your feed/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgetti met avocadosaus en gerookte paling te bereiden
- Maak slierten van de courgette en zet ze even opzij.
- Snij de avocado doormidden en verwijder de pit.
- Voeg de room toe en maak het fijn met een staafmixer.
- Breng op smaak met peper, zout, oregano en limoensap.
- Verwarm olie in een pan en fruit hierin de fijngesneden ui en knoflook.
- Voeg de courgetti toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee, schep regelmatig om.
- Schenk de avocadosaus over de pasta en meng alles goed door elkaar.
- Snij de palingfilets in stukken en schep ze door het geheel.
- Optioneel: schep er eventueel wat rucola doorheen.
- Rasp er een beetje Parmezaanse kaas over en strooi er wat geroosterde pijnboompitten overheen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Als je niet zo'n apparaatje hebt om de courgetti zelf te maken kun je tegenwoordig ook gesneden courgetti in het koelvak van verschillende supermarkten vinden.