Recept
« Terug naar recepten
Tomatensoep van verse tomaten
PT60M
Tomatensoep van verse tomaten
Een heerlijk tomatensoep van verse tomaten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
? personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensoep van verse tomaten te bereiden
Was de tomaten, snijd ze klein en kook ze met aanhangend vocht, kook tot er veel vocht is verdampt, je krijgt dan een wat dikkere soep.
Maak ondertussen het gehakt aan met de kruiden en het ei en draai er balletjes van.
Was en snijd de groenten klein.
Pureer met een staafmixer de tomaten en wrijf ze door de zeef (doe dit in de andere pan, hier wordt de soep verder gemaakt) zodat alle pitjes en velletjes in de zeef blijven.
Zet de tomatensap op een laag pitje, voeg de gehaktballetjes toe, verhit langzaam tot het kookpunt en voeg de groenten en het bouillonblokje toe.
Laat de soep zachtjes koken tot dat de groenten beetgaar zijn, voeg dan de vermicelli toe.
Maak ondertussen het gehakt aan met de kruiden en het ei en draai er balletjes van.
Was en snijd de groenten klein.
Pureer met een staafmixer de tomaten en wrijf ze door de zeef (doe dit in de andere pan, hier wordt de soep verder gemaakt) zodat alle pitjes en velletjes in de zeef blijven.
Zet de tomatensap op een laag pitje, voeg de gehaktballetjes toe, verhit langzaam tot het kookpunt en voeg de groenten en het bouillonblokje toe.
Laat de soep zachtjes koken tot dat de groenten beetgaar zijn, voeg dan de vermicelli toe.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
truitje zegt:
Succes en eet smakelijk. Groetjes Gerda :p:p:p
danie zegt:
liske zegt:
slaatje zegt:
hns zegt:
Appelmoes erdoor, ook leuk. Wat voor zeef gebruik je hiervoor?? Dank je, grt Hans:):)
slaatje zegt:
truitje zegt: