KookJij

tomatentapenade

Een heerlijk tomatentapenade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
  2. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: eigen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe tomatentapenade te bereiden

amandelen in een bakpannetje bruneren en de uien in ringen snijden, knoflook schoonmaken tomaten wassenen in grove stukken snijden.
tomaten puree in een pan ontzuren voeg hier de amandelen, knoflook, uien, tomaten en kruiden toe.
even de laten koken dan in een maggie mix of cutter fijn malen.
afkoelen en daar na de olie en z/p erbij.
zet de tapenade in de koelkast als het koud is kan je de tapenade gebruiken
smakelijk

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rowena

rowena zegt:
Heerlijk om tussendoor op een geroosterde boterham te doen...beter dan allerlei vette/ongezonde tussendoortjes. Ik ben er dol op. en ga het zeker proberen zelf te maken;)
fappiemasta

fappiemasta zegt:
Erg plezierig om te eten een ook een delicatesse bij een AH Excellent maaltijd. Top als voorgerecht maar ook erg lekker bij bruschetta:);):p:D
Véronique

Véronique zegt:
Het was destijds een groot succes. smaakt ook heerlijk op de spaghetti. Liet zich goed invriezen en verliest niets aan smaak:)
Hedy

Hedy zegt:
Ben al lang op zoek naar en goed recept. Ga het morgen uitproberen en laat het je weten.
rietvandessel

rietvandessel zegt:
hartelijk dank, in geen enkel kookpot te vinden en dit was een ontbrekende schakel voor mijn kerstdiner !!
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Lijkt me heerlijk Willem,ik ga het uitproberen.Bedankt Marijke.