Wij aten dit met spaghetti. Een andere pasta kan natuurlijk ook. Kan ook met rijst, aardappeltjes of brood. Maak gerust een dubbele portie want de volgende dag is het nog zeker zo lekker.
Als het niet perse vegetarisch hoeft te zijn kun je ook kippenbouillon gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
Mediterraanse saus met tomaat en paprika (Basissaus)
PT45M
Mediterraanse saus met tomaat en paprika (Basissaus)
Dit is een heerlijke saus en kan gecombineerd worden met bijvoorbeeld
gehaktballetjes, kip, lamsvlees, varkensvlees, garnalen, vis of gewoon
vegetarisch. Een echte basissaus dus.
Ik had er deze keer spaghetti bij maar, rijst, aardappeltjes of brood kan ook
goed. Je kunt hier dus alle kanten mee op want de basis is goed.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mediterraanse saus met tomaat en paprika (Basissaus) te bereiden
- Fruit de grof gesneden ui met de gehakte knoflook en fijngesneden peper (zaadjes eruit) in wat verwarmde olijfolie. - Doe dan de laurier, tijm, rozemarijn, oregano, paprikapoeder en peper/zout erbij, roer het goed om en laat het geheel zachtjes sudderen.
- Ontvel de tomaten en snij ze in stukken, snij de paprika fijn en voeg beide toe aan het geheel. Laat dit ongeveer een half uurtje zachtjes stoven en voeg halverwege de wijn en bouillon toe.
- Zet de staafmixer erin en pureer de saus zo grof of fijn als je het zelf wilt hebben.
- Als je de saus met gehaktballetjes, vlees, vis of kip wilt dan bak je dat even aan voordat je het aan de saus toevoegt. Je kunt het dan nog even lekker mee laten sudderen.
- Voeg vlak voor het serveren de fijngesneden peterselie toe.