Recept
« Terug naar recepten
Tompoes van asperges met paddestoelen (zieopm)
PT40M
Tompoes van asperges met paddestoelen (zieopm)
Een heerlijk tompoes van asperges met paddestoelen (zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tompoes van asperges met paddestoelen (zieopm) te bereiden
Snijd uit het bladerdeeg koekjes
Klop het ei los en smeer hiermee de bladerdeegkoekjes in.
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 160 graden.
Schil ondertussen de asperges volgens basisrecept ( zie recept van bert Allers).
Snijd ze in stukken.
Pel en snipper de knoflook fijn.
Maak de cantharellen schoon en snijd ze in beetklare stukken.
Verhit de olie en bak er de cantharellen met de knoflook in tot ze mooi gebakken zijn.
Giet er de vermouth bij en breng op smaak met peper.
Haal de pan van het vuur.
Meng net voor het opdienen de asperges met de cantharellen en wek af met de bieslook.
Schik 1 of 2 koekjes op borden, verdeel er de asperges en cantharellen over en werk af met een koekje
Klop het ei los en smeer hiermee de bladerdeegkoekjes in.
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 160 graden.
Schil ondertussen de asperges volgens basisrecept ( zie recept van bert Allers).
Snijd ze in stukken.
Pel en snipper de knoflook fijn.
Maak de cantharellen schoon en snijd ze in beetklare stukken.
Verhit de olie en bak er de cantharellen met de knoflook in tot ze mooi gebakken zijn.
Giet er de vermouth bij en breng op smaak met peper.
Haal de pan van het vuur.
Meng net voor het opdienen de asperges met de cantharellen en wek af met de bieslook.
Schik 1 of 2 koekjes op borden, verdeel er de asperges en cantharellen over en werk af met een koekje