Recept
« Terug naar recepten
Tompouce van kletskoppen met rose mangomousse
PT20M
Tompouce van kletskoppen met rose mangomousse
Een heerlijk tompouce van kletskoppen met rose mangomousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Antoinette Schaaphuizen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tompouce van kletskoppen met rose mangomousse te bereiden
Week de gelatine 10 min in ruim koud water. Schil de mango's. Snij er 2 in stukken en 1 in dunne partjes.
Bereidingswijze
Breng de 2 in stukken gesneden mango's aan de kook in het water met de suiker en wat zout en peper. Laat 5 min. zachtjes koken. Pureer de mango's. Verhit de citroenjener en los hierin - van het vuur af de uitgeknepen gelatineblaadjes op. Roer het gelatinemengsel door de mangomousse samen met de fijngesneden dragon, de yoghurt en de stijfgeklopte slagroom. Schep het mengsel in een spuitzak en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Leg op elk bord een kletskop. Spuit hierop wat mangomousse. Leg er weer een kletskop op en spuit hierop weer mangomousse. Dan nog een kletskop.
Serveertips
Bestrooi met wat poedersuiker en garneer met schijfjes mango en een framboos of aardbei.
Bereidingswijze
Breng de 2 in stukken gesneden mango's aan de kook in het water met de suiker en wat zout en peper. Laat 5 min. zachtjes koken. Pureer de mango's. Verhit de citroenjener en los hierin - van het vuur af de uitgeknepen gelatineblaadjes op. Roer het gelatinemengsel door de mangomousse samen met de fijngesneden dragon, de yoghurt en de stijfgeklopte slagroom. Schep het mengsel in een spuitzak en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Leg op elk bord een kletskop. Spuit hierop wat mangomousse. Leg er weer een kletskop op en spuit hierop weer mangomousse. Dan nog een kletskop.
Serveertips
Bestrooi met wat poedersuiker en garneer met schijfjes mango en een framboos of aardbei.