Recept
« Terug naar recepten
Tongscharfilets met auberginekaviaar en uiensaus
PT45M
Tongscharfilets met auberginekaviaar en uiensaus
Een heerlijk tongscharfilets met auberginekaviaar en uiensaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tongscharfilets met auberginekaviaar en uiensaus te bereiden
Snijd de stelen van de aubergines, snijd de aubergines in de lengte in tweeën en verpak ze in aluminiumfolie.
Bak de aubergines 35 min. op 220°C. Lepel er nadien het vruchtvlees uit. Voeg de fijngehakte knoflook toe. Laat uitlekken in een zeef en plet nadien fijn met een vork. Warm de auberginepuree op met olijfolie en kruid met peper en zout.
Snipper de uien, stoof glazig in boter en giet er de kippenbouillon bij. Laat op een laag vuur sudderen tot de bouillon tot de helft is ingekookt. Kruid met peper en zout.
Bak de tongscharfilets net gaar in boter. Kruid met peper, zout en het citroensap.
Serveer de vis met de auberginekaviaar, uiensaus en een aardappelpuree.
Bak de aubergines 35 min. op 220°C. Lepel er nadien het vruchtvlees uit. Voeg de fijngehakte knoflook toe. Laat uitlekken in een zeef en plet nadien fijn met een vork. Warm de auberginepuree op met olijfolie en kruid met peper en zout.
Snipper de uien, stoof glazig in boter en giet er de kippenbouillon bij. Laat op een laag vuur sudderen tot de bouillon tot de helft is ingekookt. Kruid met peper en zout.
Bak de tongscharfilets net gaar in boter. Kruid met peper, zout en het citroensap.
Serveer de vis met de auberginekaviaar, uiensaus en een aardappelpuree.