Recept
« Terug naar recepten
Tonijn Burger met Sereh-Mayonaise
PT45M
Tonijn Burger met Sereh-Mayonaise
Origineel en het smaakt ook nog. Ik begreep uit het commentaar dat de maker een Aziatisch tintje wilde meegeven aan deze "burger".
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tonijn Burger met Sereh-Mayonaise te bereiden
- Doe de sereh, gember, knoflook, lombok en koriander en 2 eetlepels rijstolie in de keukenblender en draai een mooie pasta hiervan. We hebben nodig 6 eetlepels plus 1 - 2 eetlepels hiervan.
- De tonijn met het mes heel fijn snijden.
- Dan tonijn in de blender doen met het gesnipperde spek 2 eetlepels olie, 6 eetlepels sereh-mix, peper en evt. zout en puls tot een grove homogene massa.
- Maak hiervan 4 "worstjes" en druk die enigszins plat.
- Smeer ze in met de resterende rijstolie en grill ze in de grillpan aan elke zijde 3 tot 4 minuten.
- Ondertussen de resterende lepel met sereh-pasta goed roeren door de mayonaise en op smaak brengen.
- Leg op elk broodje een blaadje sla; daarop een laagje uien, dan een gebakken tonijnburger en daarover een eetlepel sereh-mayonaise.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een droge mineralige witte wijn (Sauvignon Blanc, Riesling, Grüner Veltliner, etc.)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jan A van der Hoeden zegt:
Op de een of andere manier is een stukje overgeslagen. Inmiddels is het weer verholpen.
Jan A.
Fendy zegt:
Anna Koudys zegt:
Ook dit klinkt weer erg lekker. Bij het 1e ingrediënt staat niet vermeld welk en welke hoeveelheid het gaat. Ik neem aan dat het hier over de sereh gaat?
Fendy zegt: