KookJij

Tonijn Carpaccio Japanse Stijl

Een heerlijk tonijn carpaccio japanse stijl recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tonijn Carpaccio Japanse Stijl te bereiden

*Doe de tonijn een half uur tot een heel uur voor het snijden in de freezer
*Zesteer de limoen en pers hem uit
*Maak een rasp of blenderpulp van de ramenas cq radijsjes plus lombok en roer hier een paar druppels limoen sap door.
*Snijd nu de aangevroren vis in dunne plakjes en maak de plakjes dunner met de zijkant van het mes bv.
*Doe de plakjes tonijn op een ruim bord en bestrooi met de
shiso-kers cq koriandersteeltjes;verdeel ramenas- cq radijspulp over de plakjes en druppel hierop de olijfolie,
de kikkoman soja en de rest van het limoensap.Strooi wat zeste er over en geef elk bord een aantal draaien van de pepermolen mee.
In plaats van alle ingredienten OP elkaar kan dit gerechtje ook opgediend worden met alle gerechten NAAST elkaar.
Het belangrijkste is dat het bord er mooi uitziet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst