*Doe de dichtgeschroeide tonijnfilets op een voorverwarmd bord en leg op de filets een flinke schep tomaten-preu en bestrooi met basilicum blaadjes
1)Als voorgerecht (maar dan voor 4 personen) zonder verder iets daarbij
2)Als hoofdgerecht voor 2 personen bv met gebakken aardappeltjes en groene asperges
Recept
« Terug naar recepten
Tonijn en Tomaat
PT45M
Tonijn en Tomaat
Een heerlijk tonijn en tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 of 4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tonijn en Tomaat te bereiden
*Zet een pan met dikke bodem op het vuur en doe daar in 2 eetlepels olijf olie.Bak hierin de uien en knoflook glazig.
*Doe hierbij de gember,de vissaus en de kappertjes en bak even aan
*Doe dan hierbij de ontvelde en ontpitte tomaten en bak verder aan en laat op een laag vuur enigszins "droog" bakken
*Nu is het tijd om de olie in een anti aanbakpan gloeiend heet te laten worden en de goed gezouten en gepeperde tonijn filets dicht te schroeien,aan elke kant 1 minuut
*Doe hierbij de gember,de vissaus en de kappertjes en bak even aan
*Doe dan hierbij de ontvelde en ontpitte tomaten en bak verder aan en laat op een laag vuur enigszins "droog" bakken
*Nu is het tijd om de olie in een anti aanbakpan gloeiend heet te laten worden en de goed gezouten en gepeperde tonijn filets dicht te schroeien,aan elke kant 1 minuut