KookJij

Tonijn en Tomaat

Een heerlijk tonijn en tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 of 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tonijn en Tomaat te bereiden

*Zet een pan met dikke bodem op het vuur en doe daar in 2 eetlepels olijf olie.Bak hierin de uien en knoflook glazig.
*Doe hierbij de gember,de vissaus en de kappertjes en bak even aan
*Doe dan hierbij de ontvelde en ontpitte tomaten en bak verder aan en laat op een laag vuur enigszins "droog" bakken
*Nu is het tijd om de olie in een anti aanbakpan gloeiend heet te laten worden en de goed gezouten en gepeperde tonijn filets dicht te schroeien,aan elke kant 1 minuut

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Doe de dichtgeschroeide tonijnfilets op een voorverwarmd bord en leg op de filets een flinke schep tomaten-preu en bestrooi met basilicum blaadjes
1)Als voorgerecht (maar dan voor 4 personen) zonder verder iets daarbij
2)Als hoofdgerecht voor 2 personen bv met gebakken aardappeltjes en groene asperges

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst