*Nu de steaks insmeren met de pesto (aan een zijde) en opdienen met de blaadjes basilicum,koriander en peterselie van de andere helft van de bosjes kruiden
1)Elke steak in 4-en = amuse
2)Elke steak gehalveerd = snack of bijgerechtje
3)In z'n geheel = hoofd gerecht of hoofd-snack,enz.
Recept
« Terug naar recepten
Tonijn Gemarineerd en daarna Gepest
PT120M
Tonijn Gemarineerd en daarna Gepest
Een verrassend recept.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennis van de familie.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tonijn Gemarineerd en daarna Gepest te bereiden
*Maak Marinade:Azijn en mosterd mengen,hierdoor de peper en zout,dan de uien en knoflook preu en dan de olijf olie bij de massa roeren.
*Maak de Pesto:Pureer de olijven en knoflook,daarna de blaadjes basilicum,peterselie en koriander mee pureren,dan de amandelsnippers (die even zijn opgefrist in de roosterpan) en dan de citroensap en zeste en ten slotte
de olijf olie.Het moet een smeuige soepele pasta worden.
*Marineren: Marineer de steaks in de marinade gedurende 1 uur in de koelkast.
*Zet de grillpan op hoog vuur en kwast in met olijf olie
*Grill de steaks aan elke zijde 3 minuten en draai,zodat een ruitvorm ontstaat op het oppervlak
*Maak de Pesto:Pureer de olijven en knoflook,daarna de blaadjes basilicum,peterselie en koriander mee pureren,dan de amandelsnippers (die even zijn opgefrist in de roosterpan) en dan de citroensap en zeste en ten slotte
de olijf olie.Het moet een smeuige soepele pasta worden.
*Marineren: Marineer de steaks in de marinade gedurende 1 uur in de koelkast.
*Zet de grillpan op hoog vuur en kwast in met olijf olie
*Grill de steaks aan elke zijde 3 minuten en draai,zodat een ruitvorm ontstaat op het oppervlak