*Dit recept kan ook worden uitgevoerd met andere vissoorten:
zalm,kabeljauw,zeebaars,enz.Wel vragen naar SUSHI-KWALITEIT
*We kunnen ook nog wat groene wasabi (=Japanse mie-
rikswortel) in het recept invoegen.Bedenk wel dat wasabi
voor veel lieve Westeuropese mondjes nogal scherp is!!!
Recept
« Terug naar recepten
Tonijn in Japanse Stijl
PT15M
Tonijn in Japanse Stijl
Een heerlijk tonijn in japanse stijl recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Japan
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tonijn in Japanse Stijl te bereiden
*Tonijn in flinterdunne plakjes snijden en daarmee de bodem van een bord beleggen
*Maak een pulpje van de radijs of ramenas en roer daardoor de lombok en leg dit opeen hoopje op de tonijn
(radijs en ramenas kunnen ook geraspt worden)
*Strooi de koriandersteeltjes over de tonijn en de zeste en evt.de shiso kers
*Breng op smaak door over het bordje te strooien:flink peper,soja saus druppeltjes,1 eetlepel limoensap per bordje en de olijf olie
*Maak een pulpje van de radijs of ramenas en roer daardoor de lombok en leg dit opeen hoopje op de tonijn
(radijs en ramenas kunnen ook geraspt worden)
*Strooi de koriandersteeltjes over de tonijn en de zeste en evt.de shiso kers
*Breng op smaak door over het bordje te strooien:flink peper,soja saus druppeltjes,1 eetlepel limoensap per bordje en de olijf olie
Tonny zegt:
Ga dit as. weekend aan de smikkelaars voor zetten. Bedankt.:D