Recept
« Terug naar recepten
Tonijn Tartaar met Sesam
PT60M
Tonijn Tartaar met Sesam
Een heerlijk tonijn tartaar met sesam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tonijn Tartaar met Sesam te bereiden
1).Hak met een mes de tonijn heel fijn, zodat het net lijkt op een fijngemalen gehakt.
2).Meng in een grote kom de sesamolie, sojaolie, ui,
knoflook, kappertjes en venkel.
3)Meng door het oliemengsel de tonijn en maak er een homogeen mengsel van.
4).Maak hiervan 16 balletjes en leg telkens 2 bolletjes op een bordje op wat sla.
5).Doe een paar druppels ketjap op elk bolletje tonijn en strooi daarover het sesamzaad dat vers is geroosterd in een pan zonder olie.
2).Meng in een grote kom de sesamolie, sojaolie, ui,
knoflook, kappertjes en venkel.
3)Meng door het oliemengsel de tonijn en maak er een homogeen mengsel van.
4).Maak hiervan 16 balletjes en leg telkens 2 bolletjes op een bordje op wat sla.
5).Doe een paar druppels ketjap op elk bolletje tonijn en strooi daarover het sesamzaad dat vers is geroosterd in een pan zonder olie.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Uiteraard kan het bordje nog verder worden verfraaid en kan de tonijn rijker gemaakt worden met andere ingrediënten.