Recept
« Terug naar recepten
Tonijnsteak met Choronsaus
PT40M
Tonijnsteak met Choronsaus
Een heerlijk tonijnsteak met choronsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Chef-kok Stef Lauryssen.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tonijnsteak met Choronsaus te bereiden
Laat zonder te roeren, de boter zachtjes smelten, zodat er aan de bovenkant een heldere vloeistof ontstaat. Klop de eidooiers op een zacht vuurtje tot een schuimige massa samen met 1 eetlepel dragonazijn en het sap van 1 citroen. Voeg dan beetje bij beetje de heldere, gesmolten boter toe, zoals men een mayonaise zou bereiden. Let op dat de boter niet te heet is om te voorkomen dat de saus gaat schiften. Werk af met cayenne peper en zout, de verse dragonblaadjes en de tomatenpuree. Snij de venkelknollen in tweeën en haal er de harde kern uit, bak de knollen in de olijfolie, kruid met peper en zout en laat ze zachtjes onder het deksel verder gaar sudderen. Bak de tonijnsteak kort in wat boter, kruiden met peper en zout. (een tonijnsteak, bij voorkeur, lichtjes rosé serveren). Serveren met de gebakken aardappeltjes en de tuinkers.