Recept
« Terug naar recepten
Tonijntartaar met sesamdressing
PT60M
Tonijntartaar met sesamdressing
Een heerlijk tonijntartaar met sesamdressing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Perswijn Juli 2008 / Jacob Molendijk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tonijntartaar met sesamdressing te bereiden
1).Meng voor de dressing in een kommetje, de sesamzaadpasta met de sojasaus en azijn. Voeg dan het limoensap toe en al roerende de gember, knoflook en suiker. Roeren tot de suiker volledig is opgelost en dan de olie er door roeren. Laat dit 30 minuten trekken.
2).Haal de worteltjes en lenteuitjes na 30 minuten uit het water.
3).Meng in een kom de gesneden tonijn, de worteltjes, lenteuitjes, het sesampastamengsel, de kool en korianderblaadjes.
4).Verdeel dit over de borden op een blaadje botersla en bestrooi met sesamzaadjes en vers gemalen witte peper.
2).Haal de worteltjes en lenteuitjes na 30 minuten uit het water.
3).Meng in een kom de gesneden tonijn, de worteltjes, lenteuitjes, het sesampastamengsel, de kool en korianderblaadjes.
4).Verdeel dit over de borden op een blaadje botersla en bestrooi met sesamzaadjes en vers gemalen witte peper.