Recept
« Terug naar recepten
Torentje van tomaten en geitenkaas
PT30M
Torentje van tomaten en geitenkaas
Een heerlijk torentje van tomaten en geitenkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
rob geus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Torentje van tomaten en geitenkaas te bereiden
Dompel de tomaten even onder in kokend water, laat ze afkoelen en pel ze.
Bereidingswijze
Snijd het bovenste en onderste stuk van elke tomaat. Hol ze uit en snijd 1 kant volledig door zodat u een dikke reep tomaat overhoudt. Snijd er 3 rechthoeken uit. Bestrooi met zout en laat gedurende 15 minuten uitlekken.
Meng de verse geitenkaas met een half potje yoghurt en voeg er de gehakte ui en bieslook toe. Breng op smaak met peper.
Maak de torentjes: leg afwisselend op het bord een rechthoekje tomaat en een beetje van de geitenkaasbereiding. Eindig met een rechthoekje tomaat. Bestrooi met de basilicum. Dien koel op.
Koeltijd: 30 minuten
Serveertips
Tip: dien op met een salade met een kruidenvinaigrette
Bereidingswijze
Snijd het bovenste en onderste stuk van elke tomaat. Hol ze uit en snijd 1 kant volledig door zodat u een dikke reep tomaat overhoudt. Snijd er 3 rechthoeken uit. Bestrooi met zout en laat gedurende 15 minuten uitlekken.
Meng de verse geitenkaas met een half potje yoghurt en voeg er de gehakte ui en bieslook toe. Breng op smaak met peper.
Maak de torentjes: leg afwisselend op het bord een rechthoekje tomaat en een beetje van de geitenkaasbereiding. Eindig met een rechthoekje tomaat. Bestrooi met de basilicum. Dien koel op.
Koeltijd: 30 minuten
Serveertips
Tip: dien op met een salade met een kruidenvinaigrette
feyenoordmama zegt: