Recept
« Terug naar recepten
Tornedos Cordon Rouge
PT30M
Tornedos Cordon Rouge
Een heerlijk tornedos cordon rouge recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tornedos Cordon Rouge te bereiden
Voor de morielje-roomsaus de morieljes laten uitlekken,in blokjes snijden en 5 eetlepels vocht afmeten.De boter (30 gram) smelten,de blokjes morielje daarin fruiten.Het morieljevocht en de crème fraîche toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.De saus net zo lang laten inkoken tot deze is gebonden (ong.10 min.).De boter smelten (40 gram),de tournedos aan weerzijde daarin bakken (6-8 min.) en met peper en zout bestrooien.Het braadvocht aan de morieljesaus toevoegen.De tournedos bijna helemaal overlangs doorsnijden.Telkens 1 plak ham en 1 plak ganzepastei ertussen leggen.De pasteitjes halveren,met de hoedjes op het bakblik leggen en in voorverwarmde oven 5 min.verhitten.De halve pasteitjes op een voorverwarmde schaal met de tomaten en aspergepunten leggen.De tournedos erop leggen,de overgebleven halve pasteibakjes erop leggen.Een beetje van de morieljesaus erin gieten,de hoedjes op de pasteitjes leggen en de resterende saus apart erbij serveren.
Lekker in boter gesauteerde spinazie en boteraardappelen.
Lekker in boter gesauteerde spinazie en boteraardappelen.