KookJij

Tortilla's met tomaat-jalapenosalsa en eieren

Een heerlijk tortilla's met tomaat-jalapenosalsa en eieren recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tortilla's met tomaat-jalapenosalsa en eieren te bereiden

Verwarm 2 eetl. olie in een koekenpan.
Fruit de ui hierin in 4-5 min. zacht.
Voeg knoflook en pepers toe en bak nog 1 min.
Doe de tomaatblokjes en tabasco erbij en laat 15 min. zacht koken tot het teveel aan vocht verdampt is.
Verhit 2 eetl. olie in een grote koekenpan en bak de tortilla's een voor een op middelhoog vuur ongeveer 11/2 minuut elk, tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Veeg de koekenpan af met keukenpapier en verhit de rest van de olie.
Bak de eieren in gedeelten ongeveer 3 min. tot ze gestold zijn.
Roer de fijngesneden koriander door de tomaat-pepersaus en breng op smaak met peper en zout.
Leg op 4 borden 2 tortilla's elk, iets overlappend.
Leg in het midden van de tortilla's 2 gebakken eieren en schep de warme saus rondom de eieren.
Garneren met koriander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst