Recept
« Terug naar recepten
Tortoni-taartjes
PT15M
Tortoni-taartjes
Een heerlijk tortoni-taartjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tortoni-taartjes te bereiden
Zet 10 papieren cakevormpjes op een bakplaat.
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Spatel de amandelen en de rum erdoor.
Breek de amaretti in vieren en leg op de bodem van elk vormpje wat stukjes. Bedek de stukjes met het slagroommengsel en zet daarop een kers.
Zet de taartjes 1-2 uur in de diepvries tot ze stevig zijn. Bewaar ze maximaal 2 weken in de diepvries.
Zet ze 45 minuten voor het serveren in de koelkast.