KookJij

Toscaanse tuinbonen

Een heerlijk toscaanse tuinbonen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: internet
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Toscaanse tuinbonen te bereiden

Doe de tuinbonen met bonenkruid in een pan. Giet de melk bij de tuinbonen en doe er water bij tot ze net onder staan (ze gaan drijven).Breng de tuinbonen net tegen de kook aan, leg een deksel op de pan en laat ze liefst net niet kokend in circa 5-15 minuten gaar worden. De tuinbonen koken makkelijk over. Giet de tuinbonen als ze gaar zijn af en zet ze met de deksel op de pan opzij, ze mogen afkoelen.Haal de gepelde tomaten met een vork uit het blik en leg ze op een diep bord, laat het tomatensap zoveel mogelijk in het blik. Pel de ui en snipper hem fijn. Pel de knoflook en snijd die klein. Verhit de olijfolie ineen grote koekenpan en fruit de ui en de knoflook er goudgeel in, schep af en toe om. Bestrooi de gefruite uien (niet te zuinig) met peper en zout en doe het tomatensap uit blik erbij. Voeg de fijngesneden kruiden erbij. Roer om en laat de tomatensaus op een matige hittebron 5-10 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de tomaten in stukken en doe ze met het daarbij vrijgekomen sap bij de pruttelende saus in de koekenpan. Snijd de olijven in tweeën en roer ze door de tomatensaus. Meng de tuinbonen en de tomatensaus nog even goed door elkaar en warm het gerecht nog even door. Proef en voeg indien nodig nog peper en zout toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst