Recept
« Terug naar recepten
Tournedos au Bleu d’Auvergne
PT30M
Tournedos au Bleu d’Auvergne
Een heerlijk tournedos au bleu d’auvergne recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kaas.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tournedos au Bleu d’Auvergne te bereiden
Snijd de boterhammen ter grootte van de tournedos.
Rooster het brood.
Bestrooi de tournedos met peper en zout.
Braad de tournedos kort om en om in hete boter.
Haal de tournedos uit de pan, maar laat de jus in de pan.
Leg de tournedos op de geroosterde sneden brood in een ovenschaal.
Leg de plakken Bleu d'Auvergne op het vlees.
Snipper de sjalotjes, fruit ze even in de jus, voeg de tijm toe en blus het geheel af met een scheut port.
Voeg het kalfsfond toe en kook het geheel in tot sausdikte.
Zet intussen de tournedos in een voorverwarmde oven van 220°C, ongeveer 10 minuten tot de kaas gaat smelten.
Serveer de overheerlijke tournedos op een bordje met de saus er omheen.