Je kunt de sjalotjes samen met de jus mixen met een staafmixer of zeven. De jus wordt dan een beetje gebonden.
Lekker met gekookte aardappelen, rode kool, bietjes, bonen en een heleboel meer.
Recept
« Terug naar recepten
Sukadelapjes met rode port en sjalotjes
PT120M
Sukadelapjes met rode port en sjalotjes
De rode port en de sjalotjes geven een verrukkelijke smaak aan het lekkere zacht gesudderd rundvlees. Je kunt dit natuurlijk ook met riblappen of magere runderlappen doen, maar wij vinden sukadelappen het lekkerst.
stoofvlees
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
427 kCal energie
30 Gram eiwit
16 Gram vet
24 Gram koolhydraten
30 Gram eiwit
16 Gram vet
24 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sukadelapjes met rode port en sjalotjes te bereiden
- Haal het vlees minimaal een half uur voor het bereiden uit de koelkast zodat het vlees op temperatuur komt.
- Kruid het vlees met versgemalen peper en zout.
- Verhit de olie in de braadpan. Bak hierin het vlees snel aan beide zijden bruin. Doe nu ook de roomboter en de gepelde sjalotjes erbij.
- Bak de laurierblaadjes en sjalotjes even mee tot de sjalotjes een mooie kleur hebben gekregen. Blus het geheel af met de rode port.
- Voeg de tijm toe en laat het vlees op een hele lage warmtebron plm. 2 tot 2 1/2 uur zachtjes gaar worden.
(De tijd is ook afhankelijk van de dikte van de sucadelapjes.) - Bij gebruik van de slowcooker: Zet de cooker op low en laat het vlees minimaal 6 uur garen.