Recept
« Terug naar recepten
Tournedos met speculaassaus
PT20M
Tournedos met speculaassaus
Een heerlijk tournedos met speculaassaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
rundsvlees
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tournedos met speculaassaus te bereiden
Snij de sjalotten in 4 of 6 gelijke stukken.
Snij het gedroogd bergvlees in fijne reepjes.
Verwijder het uiteinden van de boontjes
Kook de boontjes in 7 à 8 min. gaar in lichtgezouten water en laat uitlekken.
Verhit intussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de tournedos een 2-tal min. aan elke kant, tot ze goudbruin kleuren. Voeg de sjalotten toe en laat samen met de tournedos verder bakken op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout.
Haal de tournedos uit de pan en hou warm. Giet de rode wijn en de vleesbouillon in de braadpan en schraap de braadresten los. Laat 1 min. doorkoken.
Verkruimel de speculaas over de saus en roer om. Kruid naar smaak met mixed peper. Voeg eventueel nog wat water toe.
Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en warm de boontjes kort op. Meng er de reepjes gedroogd bergvlees onder en kruid naar smaak met peper en zout.
Verdeel de tournedos over de borden en overgiet met het speculaassausje. Dien op met de gebakken boontjes en natuuraardappelen of kroketten.
Snij het gedroogd bergvlees in fijne reepjes.
Verwijder het uiteinden van de boontjes
Kook de boontjes in 7 à 8 min. gaar in lichtgezouten water en laat uitlekken.
Verhit intussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de tournedos een 2-tal min. aan elke kant, tot ze goudbruin kleuren. Voeg de sjalotten toe en laat samen met de tournedos verder bakken op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout.
Haal de tournedos uit de pan en hou warm. Giet de rode wijn en de vleesbouillon in de braadpan en schraap de braadresten los. Laat 1 min. doorkoken.
Verkruimel de speculaas over de saus en roer om. Kruid naar smaak met mixed peper. Voeg eventueel nog wat water toe.
Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en warm de boontjes kort op. Meng er de reepjes gedroogd bergvlees onder en kruid naar smaak met peper en zout.
Verdeel de tournedos over de borden en overgiet met het speculaassausje. Dien op met de gebakken boontjes en natuuraardappelen of kroketten.
Nigella zegt: