Recept
« Terug naar recepten
Tournedos stroganoff met snijbonen
PT45M
Tournedos stroganoff met snijbonen
Tournedos stroganoff met snijbonen
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tournedos stroganoff met snijbonen te bereiden
Saus:
Maak de knoflookteentjes schoon en pers deze in een knoflookpers uit.
Pel de uien en snijd de paprika in julienne.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Doe de maisolie in een royale sauspan en verhit deze.
Voeg de geperste knoflook toe en laat deze even bruin worden op het vuur.
Voeg de gesneden uien, de gesneden champignons en de paprika julienne toe en laat deze meekleuren.
Doe de paprikapoeder en de tomatenpuree erbij en laat dit eveneens meekleuren.
Blus het geheel af met wodka en de rode wijn.
Voeg de kalfsfond toe en laat het geheel inkoken tot een kwart van de oorspronkelijke hoeveelheid.
Laat de saus afkoelen.
Bereiding á la minute
Bestrooi de ossehaasbiefstukken aan beide zijden met zout en versgemalen peper.
Doe de maisolie en de boter in een sauteuse en verhit dit mengsel op een hoog vuur.
Schroei de biefstukken on en snel dicht en bak deze verder op een matig vuur tot de gewenste gaarheid is bereikt.
Verwarm intussen de saus en voeg de geslagen room toe ( de saus mag niet meer koken.
Breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.
Verdeel de saus over 5 voorverwarmde borden en leg tenslotte de biefstukken in de saus.
Geef er grofgesneden snijbonen met spekjes bij.
Maak de knoflookteentjes schoon en pers deze in een knoflookpers uit.
Pel de uien en snijd de paprika in julienne.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Doe de maisolie in een royale sauspan en verhit deze.
Voeg de geperste knoflook toe en laat deze even bruin worden op het vuur.
Voeg de gesneden uien, de gesneden champignons en de paprika julienne toe en laat deze meekleuren.
Doe de paprikapoeder en de tomatenpuree erbij en laat dit eveneens meekleuren.
Blus het geheel af met wodka en de rode wijn.
Voeg de kalfsfond toe en laat het geheel inkoken tot een kwart van de oorspronkelijke hoeveelheid.
Laat de saus afkoelen.
Bereiding á la minute
Bestrooi de ossehaasbiefstukken aan beide zijden met zout en versgemalen peper.
Doe de maisolie en de boter in een sauteuse en verhit dit mengsel op een hoog vuur.
Schroei de biefstukken on en snel dicht en bak deze verder op een matig vuur tot de gewenste gaarheid is bereikt.
Verwarm intussen de saus en voeg de geslagen room toe ( de saus mag niet meer koken.
Breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.
Verdeel de saus over 5 voorverwarmde borden en leg tenslotte de biefstukken in de saus.
Geef er grofgesneden snijbonen met spekjes bij.
bertal zegt:
Vind ik fijn, succes fijne feestdagen :);)
m.v.g. Bert