Recept
« Terug naar recepten
Tournedos van zeeduivel en meerval
PT30M
Tournedos van zeeduivel en meerval
Een heerlijk tournedos van zeeduivel en meerval recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www. culinair
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tournedos van zeeduivel en meerval te bereiden
Was de meerval en zeeduivel onder de koude kraan en dep de vis droog met keukenpapier. Leg de meerval met de graatzijde naar onder op het werkblad. Klop de eiwitten met peper en zout los en bestrijk de bovenzijde van de meerval hiermee. Verdeel de kruiden gelijkmatig over de meerval. Bestrooi de zeeduivel met peper en zout en smeer de vis eveneens rondom in met het eiwit. Rol de zeeduivel vervolgens in de meerval, te beginnen met de dikste kant. Wikkel het spek rond de tournedos. Grilleer de vistournedos korte tijd op de plaatgrill en laat de vis in een voorverwarmde oven van 180 graden verder gaar worden. Klop voor de saus de eierdooiers met de wijn au bain marie schuimig en gaar en breng de saus op smaak met de peperkorrels, zout en eventueel nog wat vers gemalen peper. Serveer de saus bij de vistournedos. Lekker met gesmoorde groene kool en verse aardappelchips.