Recept
« Terug naar recepten
Traditioneel Iers brood
PT10M
Traditioneel Iers brood
Een heerlijk traditioneel iers brood recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Traditioneel Iers brood te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het meel in een kom en roer het natriumbicarbonaat en het zout erdoor. Maak een kuiltje in het midden.
2. Schenk geleidelijk de karnemelk in het kuiltje en klop het meel rustig vanaf de rand naar het midden, zodat er een zacht maar niet-plakkerig deeg ontstaat.
3. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het in 5 minuten soepel. Vorm er een cirkel van (20 cm) en leg deze op een ingevette bakplaat.
4. Kerf een diep kruis in het deeg. Bak het brood 30-35 minuten, of tot het iets gerezen en gaar is. Laat het brood even afkoelen op een rooster voor u het serveert.
2. Schenk geleidelijk de karnemelk in het kuiltje en klop het meel rustig vanaf de rand naar het midden, zodat er een zacht maar niet-plakkerig deeg ontstaat.
3. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het in 5 minuten soepel. Vorm er een cirkel van (20 cm) en leg deze op een ingevette bakplaat.
4. Kerf een diep kruis in het deeg. Bak het brood 30-35 minuten, of tot het iets gerezen en gaar is. Laat het brood even afkoelen op een rooster voor u het serveert.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gerda Boerjan zegt:
Hilde Dumont zegt:
linda van strien zegt:
Gerda Boerjan zegt:
Carla zegt:
linda zegt:
hierzo kun je natrium bi bestellen voor heel weinig geld
Lilian zegt:
machella zegt:
Ik heb het natriumbicorbonaat bij Etos gevonden. Ze verkopen het niet in alle filialen maar ik ben er inmiddels achter dat ze het ook bij reformhuizen verkopen.
Succes ermee want het is echt heerlijk (met een beetje roomboter!)
Henk zegt: