Recept
« Terug naar recepten
Trifle
PT1M
Trifle
Een heerlijk trifle recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
1 min
Personen:
12-16 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Overig
- > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
? kCal energie
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ooit in een tijdschrift gelezen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Trifle te bereiden
LIEFST ÉÉN DAG VAN TE VOREN MAKEN
Cake in plakken en dan in blokjes snijden;op de bodem van de schaal leggen
Sherry met jam goed doorroeren.
Over de cake schenken en laten opstijven in de koelkast.
Dan de slagroom opkloppen met de suiker en de mascarpone erdoor mengen.
Haal het cakemengsel uit de koeling en laagje roommengsel erover;met de bolle kant v.d.lepel uitsmeren
Uitgelekte kersen erop doen.
Weer een laagje slagroommengsel.
Perziken in kleine stukjes snijden en erover heen verdelen.
Weer een laagje slagroommengsel.
Peren in stukjes snijden enook die verdelen over de schaal.
Tot slot afdekken met het. slagroommengsel
Schaal afdekken met vershoudfolie en 1 dag laten opstijven in de koeling.
VOOR HET OPDIENEN:
Met de kaasschaaf chocoladekrullen er over doen.
(PAS JE WEL OP JE VINGERS ! ! ! )
Verse of uitgelekte aardbeien er tussen doen en opdienen
Cake in plakken en dan in blokjes snijden;op de bodem van de schaal leggen
Sherry met jam goed doorroeren.
Over de cake schenken en laten opstijven in de koelkast.
Dan de slagroom opkloppen met de suiker en de mascarpone erdoor mengen.
Haal het cakemengsel uit de koeling en laagje roommengsel erover;met de bolle kant v.d.lepel uitsmeren
Uitgelekte kersen erop doen.
Weer een laagje slagroommengsel.
Perziken in kleine stukjes snijden en erover heen verdelen.
Weer een laagje slagroommengsel.
Peren in stukjes snijden enook die verdelen over de schaal.
Tot slot afdekken met het. slagroommengsel
Schaal afdekken met vershoudfolie en 1 dag laten opstijven in de koeling.
VOOR HET OPDIENEN:
Met de kaasschaaf chocoladekrullen er over doen.
(PAS JE WEL OP JE VINGERS ! ! ! )
Verse of uitgelekte aardbeien er tussen doen en opdienen
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Dit recept is een aanslag op je lijn,maar je moet er niet te veel van opscheppen,want het is ook behoorlijk machtig !
Het is wél een succes,maar denk er om :het is een TOETJE,dus het kan wat "gaatjes in je maag opvullen"....
Blijf je ervan eten,dan kan het verkeerd vallen....
Maar waarom maak ik me er zo druk om.....?!