Recept
« Terug naar recepten
Trifle met bessen en witte chocolademousse
PT40M
Trifle met bessen en witte chocolademousse
Een heerlijk trifle met bessen en witte chocolademousse recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Trifle met bessen en witte chocolademousse te bereiden
Snij de cake in plakjes.
Spoel de bessen, rist de aalbessen van hun steeltjes maar hou 4 trosjes apart voor de afwerking.
Los de honing op in het lauwe water.
Klop de eiwitten stijf.
Klop de room stijf met 1 el poedersuiker.
Smelt de chocolade met 1 el water in de microgolfoven.
Laat even afkoelen en meng met room.
Spatel er het eiwit door, dek af en zet in de koelkast.
Leg in 4 glazen telkens 2 plakjes cake. Lepel er wat honing en chocolademousse over, en strooi er bessen bij. Herhaal en werk af met een takje aalbessen.
Serveer gekoeld, bestrooid met poedersuiker.
Spoel de bessen, rist de aalbessen van hun steeltjes maar hou 4 trosjes apart voor de afwerking.
Los de honing op in het lauwe water.
Klop de eiwitten stijf.
Klop de room stijf met 1 el poedersuiker.
Smelt de chocolade met 1 el water in de microgolfoven.
Laat even afkoelen en meng met room.
Spatel er het eiwit door, dek af en zet in de koelkast.
Leg in 4 glazen telkens 2 plakjes cake. Lepel er wat honing en chocolademousse over, en strooi er bessen bij. Herhaal en werk af met een takje aalbessen.
Serveer gekoeld, bestrooid met poedersuiker.