Recept
« Terug naar recepten
Trifle van plattekaas met appeltjes
PT30M
Trifle van plattekaas met appeltjes
Een heerlijk trifle van plattekaas met appeltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Trifle van plattekaas met appeltjes te bereiden
1. Verwarm 5dl water en los er de griessuiker in op. Doe er 3 eetlepels Calvados bij. Schil de appeltjes en snij ze in fijne plakjes. Laat de plakjes even koken in het suikerwater en schep ze eruit met een schuimspaan.
2. Doop de speculaasjes even in het kookvocht en verdeel ze over vier glazen. Leg er een laagje appeltjes op. Roer de poedersuiker en 2 eetlepels Calvados door de hoevekaas, proef of het zoet genoeg is, en verdeel de helft van de kaas over de glazen. Ga verder met een laagje appeltjes en sluit af met een laagje kaas. Bestrooi vlak voor het opdienen met wat kaneel.
2. Doop de speculaasjes even in het kookvocht en verdeel ze over vier glazen. Leg er een laagje appeltjes op. Roer de poedersuiker en 2 eetlepels Calvados door de hoevekaas, proef of het zoet genoeg is, en verdeel de helft van de kaas over de glazen. Ga verder met een laagje appeltjes en sluit af met een laagje kaas. Bestrooi vlak voor het opdienen met wat kaneel.
Lize Lorent zegt: