Recept
« Terug naar recepten
Trio van vis met zalm, paling en Hollandse garnalen
PT10M
Trio van vis met zalm, paling en Hollandse garnalen
Deze salade met gerookte zalm, gerookte paling en Hollandse garnalen is
een van mijn favoriete (voor)gerechten als ik uit ga eten. Voor mij is dit een
(heilige) 3 eenheid, een geweldig goed bij elkaar passend trio. Je ziet dit
soort salades vaak op menukaarten bij restaurants, maar eigenlijk is het
heel makkelijk om zelf te maken. De ingrediënten zijn niet goedkoop maar
dan heb je ook wat. Bezuinig niet op je ingrediënten maar koop kwaliteit dat
proef je terug in je gerecht.
Mijn advies is dus ook: ga naar een goede visboer en haal daar je
(h)eerlijke producten.
Ik heb de Whisky-cocktailsaus apart erbij gegeven omdat niet iedereen het
lekker vindt om de saus eroverheen te hebben.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Trio van vis met zalm, paling en Hollandse garnalen te bereiden
- Verdeel de sla over de borden en druppel een beetje dressing oover de sla.
- Drapeer hierop de vis. Zet in het midden een klein bakje met cocktailsaus.
- Snij de tomaatjes doormidden en leg ze tussen de vis.
- Strooi er wat croutons en pijnboompitten overheen en leg de schijfjes citroen erbij.
- Geef er nog een draai van de pepermolen overheen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Ik had deze hoeveelheden voor 3 personen als voorgerecht, maar wil je het liever als hoofdgerecht, neem dan wat meer en geef er (stok)brood bij.