Recept
« Terug naar recepten
Trio van wild met pastinaakcreme
PT30M
Trio van wild met pastinaakcreme
Een heerlijk trio van wild met pastinaakcreme recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ron Docter
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen creatie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Trio van wild met pastinaakcreme te bereiden
DAG VAN TEVOREN : Neem het vlees en doe dit in een metalen bak (b.v. Gastronorm) en doe er de zonnebloemolie bij, de verse tijm en een flinke scheut gembersiroop. Zorg dat alles ruim onderstaat en laat dit 24 uur in de koeling staan. Let op dat je de soorten wild uit elkaar houdt.
Neem de volgende dag het vlees uit de olie en dep het niet droog ! maar laat de aanhangende olie er aan zitten en doe het even in een schaal o.i.d.
Maak de pastinaak schoon en verwijder de kern en snijdt deze in grove stukken.
Kook de pastinaak in de melk gaar en haal deze dan uit de pan.
Doe de pastinaak in een keukenmachine of gebruik een staafmixer en pureer dit. Gebruik de kookroom en evt. wat kookvocht om het op de juiste dikte te krijgen.
Neem het wild en bak dat in een grillpan of in een koekenpan in de aanhangende olie op een vrij hoog vuur lekker aan (ongeveer 4 minuten per kant).
Blus het vlees af met een scheutje rode wijn en laat het nog ongeveer een minuutje staan.
Haal het vlees uit de pan en laat het even 'rusten'
Doe de pastinaakcreme in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de borden.
Server het vlees erbij en smullen maar !
Neem de volgende dag het vlees uit de olie en dep het niet droog ! maar laat de aanhangende olie er aan zitten en doe het even in een schaal o.i.d.
Maak de pastinaak schoon en verwijder de kern en snijdt deze in grove stukken.
Kook de pastinaak in de melk gaar en haal deze dan uit de pan.
Doe de pastinaak in een keukenmachine of gebruik een staafmixer en pureer dit. Gebruik de kookroom en evt. wat kookvocht om het op de juiste dikte te krijgen.
Neem het wild en bak dat in een grillpan of in een koekenpan in de aanhangende olie op een vrij hoog vuur lekker aan (ongeveer 4 minuten per kant).
Blus het vlees af met een scheutje rode wijn en laat het nog ongeveer een minuutje staan.
Haal het vlees uit de pan en laat het even 'rusten'
Doe de pastinaakcreme in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de borden.
Server het vlees erbij en smullen maar !