KookJij

Truffeltaartje met uien, spek, ganzevet

Een heerlijk truffeltaartje met uien, spek, ganzevet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: feestelijke gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Truffeltaartje met uien, spek, ganzevet te bereiden

De truffel in mooie, dunne plakjes schaven. De lelijke stukken truffel apart houden. Het katenspek fijn snijden. De ui in dunne plakjes snijden en deze plakken in vieren snijden.

Bereiden :

Het ganzevet verwarmen tot ongeveer 60 graden en de katenspek met de ui toevoegen. De ui zachtjes gaar laten worden. De creme fraiche toevoegen en het geheel af laten koelen. De massa hoog op smaak brengen met zeezout en peper en de truffelafsnijdsels erdoor roeren. Stekers met de massa vullen en afdekken met truffel. De stekers voor het serveren verwijderen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst