Recept
« Terug naar recepten
Truffeltaartje met uien, spek, ganzevet
PT15M
Truffeltaartje met uien, spek, ganzevet
Een heerlijk truffeltaartje met uien, spek, ganzevet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
feestelijke gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Truffeltaartje met uien, spek, ganzevet te bereiden
De truffel in mooie, dunne plakjes schaven. De lelijke stukken truffel apart houden. Het katenspek fijn snijden. De ui in dunne plakjes snijden en deze plakken in vieren snijden.
Bereiden :
Het ganzevet verwarmen tot ongeveer 60 graden en de katenspek met de ui toevoegen. De ui zachtjes gaar laten worden. De creme fraiche toevoegen en het geheel af laten koelen. De massa hoog op smaak brengen met zeezout en peper en de truffelafsnijdsels erdoor roeren. Stekers met de massa vullen en afdekken met truffel. De stekers voor het serveren verwijderen.
Bereiden :
Het ganzevet verwarmen tot ongeveer 60 graden en de katenspek met de ui toevoegen. De ui zachtjes gaar laten worden. De creme fraiche toevoegen en het geheel af laten koelen. De massa hoog op smaak brengen met zeezout en peper en de truffelafsnijdsels erdoor roeren. Stekers met de massa vullen en afdekken met truffel. De stekers voor het serveren verwijderen.