Dit is een klassieker uit mijn studententijd die ik nog steeds vaak kook, snel, voedzaam en ook nog lekker.
Het grote voordeel van dit recept is dat het ontzettend makkelijk aan te passen is voor meer mensen.
Recept
« Terug naar recepten
T.S.S. of Tonijn-Spinazie Schotel
PT35M
T.S.S. of Tonijn-Spinazie Schotel
Een heerlijk t.s.s. of tonijn-spinazie schotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bart Fischer
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
2-3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Studentleven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe T.S.S. of Tonijn-Spinazie Schotel te bereiden
Zet een pan met water op en kook de pasta zoals jezelf gewend bent.
!Tip; Zelf doe ik er een scheutje olijfolie bij om het plakken te voorkomen.
Snij de ui en champignons grof in stukken of kleine als dat je voorkeur heeft (smaken verschillen immers) maar persoonlijk geeft grof iets meer bite aan de schotel.
Bak de uien en champignons in een beetje olijfolie.
!Tip; Koop tonijn ingeblikt in olijfolie en gebruikt deze olie.
Doe de tonijn erbij en bak deze even aan, doe daarna de diepvries spinazie erbij.
Als de spinazie volledig ontdooit is doe er dan 2-3 eetlepels Philadelphia bij en laat de saus lekker smeuïg worden.
Proef de saus en doe een beetje zout/peper/maggi erbij als je dat nodig vind en zo niet kun je meteen de pasta erbij doen. Roer het geheel een keertje goed door en finito.
Serveer het in diepe borden, optioneel wanneer je vrijgezel bent of geen manieren hebt eet direct uit de pan.
!Tip; Zelf doe ik er een scheutje olijfolie bij om het plakken te voorkomen.
Snij de ui en champignons grof in stukken of kleine als dat je voorkeur heeft (smaken verschillen immers) maar persoonlijk geeft grof iets meer bite aan de schotel.
Bak de uien en champignons in een beetje olijfolie.
!Tip; Koop tonijn ingeblikt in olijfolie en gebruikt deze olie.
Doe de tonijn erbij en bak deze even aan, doe daarna de diepvries spinazie erbij.
Als de spinazie volledig ontdooit is doe er dan 2-3 eetlepels Philadelphia bij en laat de saus lekker smeuïg worden.
Proef de saus en doe een beetje zout/peper/maggi erbij als je dat nodig vind en zo niet kun je meteen de pasta erbij doen. Roer het geheel een keertje goed door en finito.
Serveer het in diepe borden, optioneel wanneer je vrijgezel bent of geen manieren hebt eet direct uit de pan.
Mijn kookverhaal (Bart Fischer)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
grietje56 zegt:
drem zegt: