KookJij

T.S.S. of Tonijn-Spinazie Schotel

Een heerlijk t.s.s. of tonijn-spinazie schotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2-3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Studentleven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe T.S.S. of Tonijn-Spinazie Schotel te bereiden

Zet een pan met water op en kook de pasta zoals jezelf gewend bent.

!Tip; Zelf doe ik er een scheutje olijfolie bij om het plakken te voorkomen.

Snij de ui en champignons grof in stukken of kleine als dat je voorkeur heeft (smaken verschillen immers) maar persoonlijk geeft grof iets meer bite aan de schotel.
Bak de uien en champignons in een beetje olijfolie.

!Tip; Koop tonijn ingeblikt in olijfolie en gebruikt deze olie.

Doe de tonijn erbij en bak deze even aan, doe daarna de diepvries spinazie erbij.
Als de spinazie volledig ontdooit is doe er dan 2-3 eetlepels Philadelphia bij en laat de saus lekker smeuïg worden.

Proef de saus en doe een beetje zout/peper/maggi erbij als je dat nodig vind en zo niet kun je meteen de pasta erbij doen. Roer het geheel een keertje goed door en finito.

Serveer het in diepe borden, optioneel wanneer je vrijgezel bent of geen manieren hebt eet direct uit de pan.

Mijn kookverhaal (Bart Fischer)

Dit is een klassieker uit mijn studententijd die ik nog steeds vaak kook, snel, voedzaam en ook nog lekker.


Het grote voordeel van dit recept is dat het ontzettend makkelijk aan te passen is voor meer mensen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

drem

drem zegt:
@grietje56, klinkt logisch ik zal het voor de volgende keer dat ik het maak onthouden :)
grietje56

grietje56 zegt:
Lekker!! Thnx! :D Even een tip want ik las dat je olie in de kookpan doet waar je de pasta in gaart? NIET doen, helpt niets want de pasta zinkt naar de bodem van je pan en de olie drijft er bovenop, dus dat is jammer. Wat je WEL kunt doen om 'verkleving' tegen te gaan is als je de pasta hebt afgegoten dan een scheutje olie er overheen doen en schudden. Dan verkleeft de pasta niet (meer). Het heeft wel als nadeel dat de (zetmelen) van de pasta de saus niet meer zo goed opneemt. Wanneer je de pasta 'puur' laat, dus afgiet en de saus erover doet zul je zien dat door de saus de pasta ook weer 'lekker los' op je bord ligt en dat het de saus heerlijk 'aanneemt'. Ik hoop dat je er wat aan hebt? ;)
Drem

Drem zegt:
Bedankt Erwin!