Recept
« Terug naar recepten
Turkse rundvlees stoofschotel
PT75M
Turkse rundvlees stoofschotel
Een heerlijk turkse rundvlees stoofschotel recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Turkse rundvlees stoofschotel te bereiden
-Boter of olie verhitten in de pan.
-Vlees rondom bruin bakken.
-Uien toevoegen en even meebakken.
-Blik tomatenstukjes met het sap erbij doen.
-200cc kokend water erbij doen.
-Alle overige ingrediënten erbij doen en goed doorroeren.
-Vuur laag zetten en met de deksel op de pan een uur laten pruttelen, de laatste 20 minuten de deksel van de pan afhalen en vuur iets hoger zetten.
-Laurierblaadje eruit halen.
-Vlees rondom bruin bakken.
-Uien toevoegen en even meebakken.
-Blik tomatenstukjes met het sap erbij doen.
-200cc kokend water erbij doen.
-Alle overige ingrediënten erbij doen en goed doorroeren.
-Vuur laag zetten en met de deksel op de pan een uur laten pruttelen, de laatste 20 minuten de deksel van de pan afhalen en vuur iets hoger zetten.
-Laurierblaadje eruit halen.