Recept
« Terug naar recepten
Turkse rundvleesschotel
PT180M
Turkse rundvleesschotel
Een heerlijk turkse rundvleesschotel recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Turkse rundvleesschotel te bereiden
Snijd het vlees in niet te kleine blokjes.Schil en snipper de ui.Meng door het vlees de ui,olie,peper,zout en uitgeknepen knoflook.Laat het vlees 1 uur staan.(kan alles in trekken).Ontvel ondertussen de tomaten.Maak de peperstjes schoon,snijd ze doormidden en verwijder de pitjes.Hak de pepertjes fijn.Leg het vlees in een grote braadpan en voeg er de tomaten,pepertjes,paprikapoeder en de bouillon toe.Breng alles aan de kook en laat het vlees op een zacht vuur 2 1/2 uur stoven.Meng door de yoghurt de eieren en de bloem en giet dit mengsel al roerend bij het vlees en laat het net tegen de kook aankomen.Bestrooi het vlees met de gehakte peterselie.Serveer direct.
renee zegt: