KookJij

Turkse rundvleesschotel

Een heerlijk turkse rundvleesschotel recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Turkse rundvleesschotel te bereiden

Snijd het vlees in niet te kleine blokjes.Schil en snipper de ui.Meng door het vlees de ui,olie,peper,zout en uitgeknepen knoflook.Laat het vlees 1 uur staan.(kan alles in trekken).Ontvel ondertussen de tomaten.Maak de peperstjes schoon,snijd ze doormidden en verwijder de pitjes.Hak de pepertjes fijn.Leg het vlees in een grote braadpan en voeg er de tomaten,pepertjes,paprikapoeder en de bouillon toe.Breng alles aan de kook en laat het vlees op een zacht vuur 2 1/2 uur stoven.Meng door de yoghurt de eieren en de bloem en giet dit mengsel al roerend bij het vlees en laat het net tegen de kook aankomen.Bestrooi het vlees met de gehakte peterselie.Serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

renee

renee zegt:
heey dit lijkt me een heel lekker recept:p:D
jackie

jackie zegt:
i.p.v yochurt ei en bloem bearnaise saus toevoegen eventueel nog binden met allesbinder