Recept
« Terug naar recepten
Turkse yoghurtbavarois
PT480M
Turkse yoghurtbavarois
Een heerlijk turkse yoghurtbavarois recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
480 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Turkse yoghurtbavarois te bereiden
Week de gelatine 10 minuten in koud water. Bekleed een taartvorm met plasticfolie. Snijd de cake in dunne plakken van 1/2 centimeter en verdeel de plakken over de bodem van de taartvorm. Druk de bodem iets aan. Verwarm 2 eetlepels room in een pannetje. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los het op in de warme room. Roer de yoghurt los en klop de slagroom lobbig. Halveer het vanillestokje overlangs en schraap het merg eruit. Meng de yoghurt met de honing, vanillemerg en de perziken. Spatel de geklopte room en de gelatine room er voorzichtig door. Vul de taartvorm met het mengsel en laat de taart 8 uur opstijven in de koelkast. Haal de taart uit de koelkast en versier hem met de munt en filosigaartjes.