KookJij

Turkse yoghurtbavarois

Een heerlijk turkse yoghurtbavarois recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 480 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron: Life & Cooking
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Turkse yoghurtbavarois te bereiden

Week de gelatine 10 minuten in koud water. Bekleed een taartvorm met plasticfolie. Snijd de cake in dunne plakken van 1/2 centimeter en verdeel de plakken over de bodem van de taartvorm. Druk de bodem iets aan. Verwarm 2 eetlepels room in een pannetje. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los het op in de warme room. Roer de yoghurt los en klop de slagroom lobbig. Halveer het vanillestokje overlangs en schraap het merg eruit. Meng de yoghurt met de honing, vanillemerg en de perziken. Spatel de geklopte room en de gelatine room er voorzichtig door. Vul de taartvorm met het mengsel en laat de taart 8 uur opstijven in de koelkast. Haal de taart uit de koelkast en versier hem met de munt en filosigaartjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst