Recept
« Terug naar recepten
Twentse griesmeelpudding met een saus van boerenme
PT30M
Twentse griesmeelpudding met een saus van boerenme
Een heerlijk twentse griesmeelpudding met een saus van boerenme recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
landleven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Twentse griesmeelpudding met een saus van boerenme te bereiden
Los de geweekte gelatineblaadjes in 1 dl warme melk op. Breng de rest van de melk (9 dl) met de helft van de suiker, het vanillestokje en het snufje zout aan de kook. Voeg dan geleidelijk de griesmeel aan de melk toe. Nog even doorkoken, onder regelmatig roeren, tot het gaar is. Neem de pan van het vuur enroer de warme melk met gelatine en de eidooiers door de massa. De rest van de suiker met de eiwitten opkloppen en door de pudding spatelen. De pudding innat gemaakte vormpjes scheppen, met beboterd papier afdekken of met watsuiker bestrooien en af laten koelen.
Bereiding saus
De abrikozen in de keukenmachine pureren en samen met de witte wijn, de apricotbrandy en de suiker in een pan doen en aan de kook brengen. Snel afkoelen en in de koelkast bewaren.
Bereiding saus
De abrikozen in de keukenmachine pureren en samen met de witte wijn, de apricotbrandy en de suiker in een pan doen en aan de kook brengen. Snel afkoelen en in de koelkast bewaren.