Recept
« Terug naar recepten
Tyropitakia
PT60M
Tyropitakia
Een heerlijk tyropitakia recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
reis om de wereld
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tyropitakia te bereiden
Twee uur voor het bereiden van de tiropitakia het fylo-deeg klaarmaken: Het meel in een kom doen en in het midden een kommetje maken. De olie met water en zout in het kommetje doen en een zacht deeg kneden. Zoveel water toevoegen als nodig is. Het deeg 2 uur laten staan en uitrollen.
Bereiding:
Verhit de melk in een pannetje en laat de boter smelten, 2½ eetlepel meel toevoegen en roeren tot het een glad papje is. De melk, zout en peper toevoegen en roeren tot de saus dik en gebonden is. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen. Af en toe even doorroeren, zodat er geen vel opkomt. De feta in kleine stukjes snijden en in een grote kom doen. De saus erover gieten en de losgeklopte eieren, goed mengen. Het deeg in repen snijden en met gesmolten boter bestrijken. Het feta-mengsel op de reepjes leggen en deze als een driehoekje dichtvouwen. De driehoekjes met gesmolten boter bestrijken en op een ingevette bakplaat leggen. In een hete oven 20 minuten bakken, tot ze een kleurtje krijgen.
Bereiding:
Verhit de melk in een pannetje en laat de boter smelten, 2½ eetlepel meel toevoegen en roeren tot het een glad papje is. De melk, zout en peper toevoegen en roeren tot de saus dik en gebonden is. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen. Af en toe even doorroeren, zodat er geen vel opkomt. De feta in kleine stukjes snijden en in een grote kom doen. De saus erover gieten en de losgeklopte eieren, goed mengen. Het deeg in repen snijden en met gesmolten boter bestrijken. Het feta-mengsel op de reepjes leggen en deze als een driehoekje dichtvouwen. De driehoekjes met gesmolten boter bestrijken en op een ingevette bakplaat leggen. In een hete oven 20 minuten bakken, tot ze een kleurtje krijgen.
asterix zegt: