KookJij

Tyropitakia

Een heerlijk tyropitakia recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: reis om de wereld
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tyropitakia te bereiden

Twee uur voor het bereiden van de tiropitakia het fylo-deeg klaarmaken: Het meel in een kom doen en in het midden een kommetje maken. De olie met water en zout in het kommetje doen en een zacht deeg kneden. Zoveel water toevoegen als nodig is. Het deeg 2 uur laten staan en uitrollen.

Bereiding:

Verhit de melk in een pannetje en laat de boter smelten, 2½ eetlepel meel toevoegen en roeren tot het een glad papje is. De melk, zout en peper toevoegen en roeren tot de saus dik en gebonden is. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen. Af en toe even doorroeren, zodat er geen vel opkomt. De feta in kleine stukjes snijden en in een grote kom doen. De saus erover gieten en de losgeklopte eieren, goed mengen. Het deeg in repen snijden en met gesmolten boter bestrijken. Het feta-mengsel op de reepjes leggen en deze als een driehoekje dichtvouwen. De driehoekjes met gesmolten boter bestrijken en op een ingevette bakplaat leggen. In een hete oven 20 minuten bakken, tot ze een kleurtje krijgen.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

asterix

asterix zegt:
Hi Maaike, Als je me mailt, kan ik je er meer over vertellen, en ook wel een goed recept sturen. Gtjs, * ;)
Maaike

Maaike zegt:
Halloo dit lijkt me heel lekker maar ik snap het niet van het deeg wil je me graag daar iets opsturen op mijn e-mail adres dank je :D