Recept
« Terug naar recepten
Bulgaarse gevulde paprika's met kaas
PT30M
Bulgaarse gevulde paprika's met kaas
Het is leuk om te zien dat mensen vaak een beetje chauvinistisch worden
als het over eten uit hun geboorteland gaat. Mensen gaan dan vaak
enthousiast vertellen over allerlei heerlijke authentieke gerechten. Zo ben ik
ook aan dit recept gekomen. Mariyana vertelde mij over dit eenvoudige
maar o zo lekkere gerecht. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en toen ik op
internet ging zoeken kwam ik dit recept tegen.
Toen het bij ons op tafel kwam was iedereen het ermee eens dat dit zeker
nog wel voor herhaling vatbaar was.
Van origine wordt het gegeten als voorgerecht of als lunchgerecht met wat
brood en/of een salade erbij.
Ik had het als bijgerecht en het voordeel is dat je het al heel goed kunt
voorbereiden, dan hoeft het op het laatst alleen nog maar 20 minuten in de
oven.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Bulgarije
Keuken:
Balkan
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bulgaarse gevulde paprika's met kaas te bereiden
- Verwarm de oven voor op 225 graden en vet een ovenschaal in met olie.
- Was de paprika's en snij ze in de lengte doormidden, haal de zaadlijsten eruit maar laat ze verder heel.
- Meng de verkruimelde kaas met de eieren in een kom en roer er de peterselie doorheen.
- Kruid het met peper en een beetje zout want de kaas is al zout.
- Vul de paprika's met het mengsel.
- Bak ze ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven tot het mengsel is gebakken en de paprika's zijn geroosterd.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Ook lekker voor op de bbq.