Als variatie kun je ook geroosterde paprika gebruiken. Neem dan een
rode of een gele.
Recept
« Terug naar recepten
Bulgaarse Shopska salade
PT10M
Bulgaarse Shopska salade
De Bulgaarse Mariyana vertelde mij over deze heerlijke en eenvoudige salade.
Dat de Bulgaarse keuken nauw verwant is aan de Griekse keuken kun je duidelijk terugvinden in de ingrediënten. Ik heb daarom ook gewoon feta kaas gebruikt in plaats van de originele Bulgaarse sirene kaas.
Voor de juiste ingrediënten en verhoudingen heb ik even op Internet gekeken en daar kwam ik dit recept tegen. Ik heb de hoeveelheden zelf een klein beetje aangepast.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Bulgarije
Keuken:
Balkan
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bulgaarse Shopska salade te bereiden
- Schil de komkommer en snijd hem in blokjes. Was de tomaten, haal de pitjes en zaadlijsten eruit en snijd in blokjes. Was de paprika, haal de zaadlijsten eruit en snijd in blokjes. Snijd de lente uitjes in ringen.
- Meng alles door elkaar samen met de olie en de azijn, wat zout en peterselie.
- Rasp de kaas eroverheen. Garneer eventueel met een paar zwarte of kalamata olijven.