Recept
« Terug naar recepten
Udang Panggang (= Geroosterde Grote Garnalen)
PT60M
Udang Panggang (= Geroosterde Grote Garnalen)
Een heerlijk udang panggang (= geroosterde grote garnalen) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
90 kCal energie
10 Gram eiwit
4 Gram vet
4 Gram koolhydraten
10 Gram eiwit
4 Gram vet
4 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Udang Panggang (= Geroosterde Grote Garnalen) te bereiden
*De garnalen goed afspoelen en volledig droogdeppen.
Breng ze in ieder geval op kamertemperatuur
Maak een marinade van de limoen,sambal,ketjap,knoflook, suiker en arachide olie en laat de udangs daarin een half uur marineren.Zorg dat de udangs goed bedekt zijn met de marinade.
*Zet de grillpan op het vuur,laat hem heet worden en kwast dan in met de rijstolie.Rooster de garnalen 2 à 3 minuten aan beide zijden gaar en kwast ze tijdens het roosteren regelmatig in met de marinade
Breng ze in ieder geval op kamertemperatuur
Maak een marinade van de limoen,sambal,ketjap,knoflook, suiker en arachide olie en laat de udangs daarin een half uur marineren.Zorg dat de udangs goed bedekt zijn met de marinade.
*Zet de grillpan op het vuur,laat hem heet worden en kwast dan in met de rijstolie.Rooster de garnalen 2 à 3 minuten aan beide zijden gaar en kwast ze tijdens het roosteren regelmatig in met de marinade
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*Kan als bijgerecht worden gebruikt,maar ook als snack,hapje ,enz.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ger2 zegt:
Ik ben benieuwd of u er even tevreden over bent als wij.
m.vr.gr.
Ger
deuxchapeaux zegt:
Hoe heb ik zonder gekund?
Mijn vrouw wist dat ook niet.
Jan A