Recept
« Terug naar recepten
Uienpannenkoek met kokossaus
PT30M
Uienpannenkoek met kokossaus
Een heerlijk uienpannenkoek met kokossaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uienpannenkoek met kokossaus te bereiden
Pel de uien en hak ze fijn.Doe ze in een schaal met de rijst,bloem,125 ml water,snufje zout,suiker en de arachideolie.Meng alles door elkaar en zet het apart.Meng voor de saus de kokosmelk,tomatenketchup,sambal oelek wat peper en zout en zet het apart.Verhit 5 eetlepels olie in de wok.Giet de helft van het rijstmengsel in de wok,zodat de bodem gelijkmatig wordt bedekt.Bak de koek 5 min.aan allebei de kanten.Schep de koek uit de pan en leg hem op een bord.Herhaal dit met de rest.Verhit de resterende olie in de wok en voeg de lente-uitjes en de saus toe.Roerbak het geheel in 2 min.Giet de saus over de koeken.Serveer er roergebakken groenten bij.
gast zegt: