Recept
« Terug naar recepten
Uiensoep
PT60M
Uiensoep
Een heerlijk uiensoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uiensoep te bereiden
Uien in een ruime pan met de olie en de knoflook in ongeveer 30 à 40 min., zacht stoven op laag vuur.
Daarna op iets hoger vuur onder af en toe roeren laten bruinen. Basisbouillon en kruiden toevoegen en laten doorkoken in ongeveer 15 min.
Bouillon in vuurvaste soepkommen scheppen plakjes brood erop leggen en een plakje kaas of bestrooien met geraspte kaas.
Gratineren onder de grill of in in de hete oven.
Daarna op iets hoger vuur onder af en toe roeren laten bruinen. Basisbouillon en kruiden toevoegen en laten doorkoken in ongeveer 15 min.
Bouillon in vuurvaste soepkommen scheppen plakjes brood erop leggen en een plakje kaas of bestrooien met geraspte kaas.
Gratineren onder de grill of in in de hete oven.
Mijn kookverhaal (mia Elsjan)
Je moet het maar eens maken,....de smaak is overweldigend, mmm heerlijk !!